İpek Evi // Anthony Horowitz

İflah olmaz bir Sherlock Holmes hayranı olan bizleri şu fani dünyada heyecanlandıracak pek az şey var.  “Conan Doyle Vakfı’nın 125 yıllık tarihinde ilk kez onayladığı yeni bir roman!” ibaresi bu heyecanı gark etmeye pek müsait elbette.  Sir Arthur Conan Doyle mezarından kalkıp yeni bir Sherlock Holmes macerası yazamayacağına göre tek dileğimiz Vakfın onayladığı bu ilk yeni romanın nefsimizi bir nebze de olsa köreltmesi…

ipek-evi

Bir kez daha  “Av başladı.”

Av, Sherlock Holmes ile Dr. Watson’ın Baker Street’deki evine Edmund Carstairs isimli bir yabancının çat kapı ziyaretiyle başlar. Sanat eseri ticaretiyle uğraşan Carstairs’in  4 tane çok önemli resminin, Amerikalı alıcısına gönderilmek üzere bindirildiği tren Yassı Kasket Çetesi isimli bir grup haydutun saldırısına uğrar. Bu saldırı sonucu kaybolan sanat eserlerinin peşine düşen Carstairs, kendini “avcı” olarak konumlandırdığı bu hikayede haydutların da onun peşine düşmesiyle bir anda  “av”a dönüşür.

İstemeyerek de olsa olayın içine çekilen Holmes ve Watson’ın her çaldığı kapı esrarengiz İpek Evi’ne çıkar. Peki nedir bu İpek Evi? Anthony Horowitz merak edenleri yeni bir Sherlock Holmes macerasına davet ediyor.
Bir Arthur Conan Doyle değil tabii ama sıkı bir Holmes macerası…

Kitaptan;

“… Sorduğun sorunun cevabı bende yok. İpek Evi’nin ne olduğunu ya da onu nerede bulabileceğini bilmiyorum. Keşke bilebilseydim, dersem, lütfen samimiyetime inan, zira o takdirde şimdi sana söyleyeceğim şeyi kabul etmek için daha çok sebebin olurdu. Bu araştırmayı hemen bırakman gerekiyor Sherlock. Daha fazla soruşturma yapmamalısın. İpek Evi’ni unut Sherlock. Bu kelimeleri bir daha ağzına alma.”

Anthony-Horowitz

Yorum bırakın